Lärvux Stockholm besöker Nypon och Vilja förlag

Många elever på Lärvux älskar böckerna från Nypon och Vilja förlag.

Den 22 maj fick några elever och deras lärare möjlighet att besöka förlaget, som skriver lättläst för barn och unga. Vi fick träffa Sandra och Lisa som berättade om förlaget. Vi fick lära oss hur det går till att göra en bok. Det är ett stort arbete innan en bok är klar att ges ut. Viljaförlaget är noga med att texterna måste vara av god kvalitet. Två gånger varje år ger förlaget ut nya böcker, 25 nya titlar i januari,  och ytterligare 25 titlar i augusti!

Böckerna är skrivna för vuxna, och de är skrivna med ett språk som är lätt att förstå, och med ord, som inte är så svåra att läsa. Böckerna handlar om många olika saker som är intressanta att läsa om när man är vuxen.

En av eleverna säger att det är fint att det finns ett bokförlag, som skriver på ett sätt som gör att man så lätt lär sig nya ord, därför att man förstår orden. Det är viktigt att lära sig nya ord.

Här kan du lyssna till första kapitlet ur Poeten och kärleken.

 

Tack, Sandra och Lisa för att vi fick komma till er i era trevliga lokaler på Östermalmsgatan i Stockholm, och för att ni berättade för oss om allt som händer innan en bok är färdig att ges ut.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − tretton =